Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
Σούπα καρότου με φρυγανισμένο ψωμί και τζίντζερ
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, τα καρότα, το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. και τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε διαρκώς.
- Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ψωμί, αφού το ψήσουμε για λίγο στην τοστιέρα και βράζουμε άλλα 5 λεπτά.
- Σουρώνουμε τη σούπα μας και κρατάμε το ζωμό. Προσθέτουμε το τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή. και περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό..
- Ξαναβάζουμε τα υλικά από το μπλέντερ σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζωμό που κρατήσαμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.
Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Το τζίντζερ έχει ένα μακροσκελή κατάλογο θεραπευτικών ιδιοτήτων. Παραδοσιακά έχει τη φήμη ότι καταστέλλει τη ναυτία στην εγκυμοσύνη. Ακόμη, προάγει την πέψη της πρωτεϊνης χάρη σε ένα ένζυμό του που...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3315
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο