Η μουστάρδα
Η κλασική μουστάρδα του εμπορίου αποτελείται από σιναπόσπορο, νερό, ξύδι, ζάχαρη, αλάτι, χρωστικές ουσίες και μπαχαρικά. Ωστόσο, διακρίνουμε τρία είδη μουστάρδας, ανάλογα με τους σπόρους που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της: λευκή ή κίτρινη (σινάπι), καφέ και μάυρη. Οι πιο δημοφιλείς μουστάρδες είναι οι γαλλικές και κυρίως αυτή της Ντιζόν, που παράγεται στην ομώνυμη πόλη και έχει ωχροκίτρινο χρώμα. Η μουστάρδα χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό της γεύσης κυρίως στο κρέας και μπορεί να έχει ήπια, μέτρια και καυτερή γεύση.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Μουσταρδομαγιονέζα με κρεμμύδι και σέλερι
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Σάλτσες και Ντιπ, Ντιπ
Πανσέτες χοιρινές στο φούρνο
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Χοιρινό
Μουσταρδομαγιονέζα με αγγουράκι τουρσί
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Σάλτσες και Ντιπ, Ντιπ
Λάχανο με λιαστή ντομάτα και σως μουστάρδας
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Σαλάτες, Σαλάτες ωμές
Λουκάνικα μοσχαρίσια και φρανκφούρτης με μουσταρδομαγιονέζα
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Λουκάνικα, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Ντιπ μουστάρδας
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Σάλτσες και Ντιπ, Ντιπ
Φρέσκες σαλάτες με σως πικάντικης μουστάρδας
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Σαλάτες, Σαλάτες ωμές
Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα και μουστάρδα
λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Κρύα ορεκτικά, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες, Σαλάτες, Σαλάτες βραστές