Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Πανσέτες χοιρινές στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 10 πανσέτες
- αλάτι
για τη μαρινάδα
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη (ή 2 κ.σ. αποξηραμένη) ή 2 κλαδάκια φρέσκο λεμονοθύμαρο ή θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. (ή 2 κ.σ. αποξηραμένο)
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- πιπέρι φρεσκοτριμένο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 5 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε τα υλικά για την μαρινάδα και περιχύνουμε τις πανσετούλες μας, αφού τις πλύνουμε καλά.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα βράδυ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200οC στο γκριλ. Αφαιρούμε από την μαρινάδα τις πανσέτες, καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και τις τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα ή στη σχάρα του φούρνου.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν απο την μια πλευρά, τις γυρνάμε και αφήνουμε να ροδίσουν και από τις άλλη. Ψήνουμε συνολικά για περίπου μισή ώρα.
Αυτό το ήξερες
Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Η κλασική μουστάρδα του εμπορίου αποτελείται από σιναπόσπορο, νερό, ξύδι, ζάχαρη, αλάτι, χρωστικές ουσίες και μπαχαρικά. Ωστόσο, διακρίνουμε τρία είδη μουστάρδας, ανάλογα με τους σπόρους που...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 113212
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο