Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Τηγανητά κρεμμύδια με ντιπ με αγγουράκι τουρσί
Υλικά συνταγής
για τα τηγανιτά κρεμμύδια
- 4 κρεμμύδια μέτρια
- 1 κούπα λάδι (για το τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδι, ενώ ανακατεύονται διαρκώς.)
- αλάτι
- πιπέρι
για το κουρκούτι
- 2 κούπες αλεύρι
- 2 κ.σ. λάδι
- 2 φλιτζ. μπύρα
για το ντιπ με αγγουράκι τουρσί
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 4-5 τεμ. αγγουράκι τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι.
- 1 κ.γ. ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα (σαν ορεκτικό)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Για το ντιπ με αγγουράκι τουρσί: ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να πάρει απαλή υφή το μίγμα.
- Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για μία ώρα.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα περνάμε από το κουρκούτι.
- Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε τα κρεμμύδια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
- Σερβίρουμε το ντιπ και τα λαχανικά στην ίδια πιατέλα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3242
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο