Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού...
Ανάμεικτα λαχανικά λαδερά
Υλικά συνταγής
- 400γρ. αρακάς
- 200γρ. φασολάκια στρογγυλά κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε κύβους
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. χυμό ντομάτας (φρέσκο κατά προτίμηση)
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα., αλλά όχι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ντομάτα, το λάδι και τον άνηθο. Σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να μισοσκεπάζει τα υλικά μας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με καπάκι και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τον άνηθο και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 58533
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο