Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων
Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού οξέως, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και ψευδάργυρου.
Πιο συγκεκριμένα ο αρακάς έχει αντικαρκινικές ιδιότητες (προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες), βοηθάει όσους πάσχουν από δυσκοιλιότητα, προλαμβάνει τη σκωληκοειδίτιδα και βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης.
Ο αρακάς θα πρέπει να αποφεύγεται από νεφροπαθείς και διαβητικούς!
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Αρακάς λεμονάτος με λαχανικά
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Vegan, Vegetarian, Για παιδιά, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά
Ανάμεικτα λαχανικά λαδερά
λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά
Αρακάς λαδερός (Μπιζέλια)
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά
Αρακάς λαδερός με λεμόνι
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά
Κοτόπουλο με αρακά
λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά
Αρακάς λαδερός με ανάμεικτα λαχανικά
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά
Αρακάς λαδερός με δυόσμο
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά
Αρακάς βραστός
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες