Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού...
Αρακάς λαδερός (Μπιζέλια)
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αρακάς (καθαρισμένος ή κατεψυγμένος)
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. χυμός ντομάτας (φρέσκο κατά προτίμηση)
- 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα., αλλά όχι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τον αρακά, το καρότο (αν χρησιμοποιούμε), αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου μέχρι να αχνιστεί όλος ο αρακάς, να πάρει λάδι και να μην είναι παγωμένος. Προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας τη ζάχαρη και συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να σκεπάζει ίσα ίσα τα υλικά μας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με καπάκι και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τον άνηθο και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Ο αρακάς χάνει το 20% των θρεπτικών συστατικών του, αν δεν καταναλωθεί μέσα σε 24 ώρες από την συγκομιδή του. Για αυτόν το λόγο προτιμούμε συνήθως τον κατεψυγμένο, ο οποίος ψύχεται 3 με 4 ώρες από...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 61931
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο