Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...
Αρνίσια παϊδάκια σε κρούστα φιστικιού
Υλικά συνταγής
για το αρνί
- 2 πλευρές αρνίσιες άκοπες (περίπου 700γρ. η κάθε μία)
- 3 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς.
- 1 κ.σ. κοφτό μείγμα βοτάνων (δενδρολίβανο, μάραθο, θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά., θρούμπιΑρωματικό φυτό. Έχει πιπεράτη, ελαφρώς καυτερή γεύση και μυρίζει πολύ έντονα. Ταιριάζει με λιπαρά κρέατα, κυνήγια, ψάρια. Χρησιμοποιείται και σαν μπαχαρικό στα καπνιστά.)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για την κρούστα
- ⅔ φλιτζ. φιστίκια καβουρδισμένα
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
- Καθαρίζουμε το αρνί από το πολύ εξωτερικό λίπος. Χαράζουμε ελαφρώς ανάμεσα στα κόκαλα το κρέας (περίπου ένα δάχτυλο προς τα κάτω).
- Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με το μείγμα μπαχαρικών.
- Σε τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας. Το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. δηλαδή από όλες τις πλευρές για να κάνει μια ελαφριά κρούστα. Περίπου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βάζουμε το κρέας σε ταψί με λαδόκολλα. Σπάμε σε μίξερ ή με μαχαίρι τα καβουρδισμένα φιστίκια (δεν τα διαλύουμε). Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού., αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, βούτυρο και φτιάχνουμε ένα πολτό.
- Αλείφουμε το κρέας από την μια πλευρά με την μουστάρδα ντιζόν και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα φιστικιών ώστε να κολλήσει στη μουστάρδα.
- Ψήνουμε το κρέας στο φούρνο για 25 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ψημένο το θέλουμε.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε σε ξύλο κοπής το κρέας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Το κόβουμε στη μέση και έπειτα ξανά στη μέση ακολουθώντας τις αρχικές τομές που είχαμε κάνει στο κρέας.
Αυτό το ήξερες
Πολλοί θεωρούν ότι το αρνίσιο και το κατσικίσιο κρέας έχουν πολλά λιπαρά. Και όμως, μια μερίδα 100γρ. από το αρνίσιο μπούτι, χωρίς λίπος μας φορτώνει μόνο με 190 θερμίδες. Το λίπος συγκεντρώνεται...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Μπορούμε να διακρίνουμε το καλό κρέας του αρνιού, από το χρώμα του. Όταν κόβουμε το κρέας είναι καλό να έχει απαλό, ροζ χρώμα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4814
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο