Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D.
Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Αυγά με σπανάκι και μπέικον
Υλικά συνταγής
- 4 αυγά
- 100γρ. σπανάκι
- 50γρ. μπέικον σε κύβους
- 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρά το μπέικον στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα..
- Κάνουμε “τρύπες” στο σπανάκι και σπάμε μέσα τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται το αυγό. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τριμμένη παρμεζάνα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC στο γκριλ. Τυλίγουμε το χερούλι του τηγανιού με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε ψηλά στο φούρνο για ψηθεί το αυγό από πάνω και να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε προαιρετικά μέσα σε τορτίγιαΜεξικάνικες λεπτές πίτες. Κυκλοφορούν στο εμποριο έτοιμες και χρειάζονται 1-2 λεπτά ψήσιμο. Τορτίγια ονομάζεται και η ισπανική ομελέτα. που έχουμε ψήσει ελαφρά για ένα λεπτό σε τηγάνι ή στο φούρνο. Αν χρησιμοποιήσουμε τορτίγια τυλίγουμε είτε στα δύο είτε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις..
Αυτό το ήξερες
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9401
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο