Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D.
Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Αυγόφετες
Υλικά συνταγής
- 1 ψωμί
- 4 αυγά
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το ψωμί σε φέτες. Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα. Βουτάμε την κάθε φέτα μέσα στο αυγό.
- Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. τις φέτες του ψωμιού. Τηγανίζουμε από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα πολλά λάδια.
- Αφού τηγανίσουμε τις πρώτες φέτες χαμηλώνουμε την θερμοκρασία λίγο.
- Σερβίρουμε σκέτες, γλυκές ή αλμυρές, με μέλι, ζάχαρη ή με αλλαντικά και τυριά, αντίστοιχα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 115215
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο