Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Κροκέτες σπανάκι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σπανάκι
- 3 αυγά
- 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 ½ φλιτζ. ψίχα ψωμιού τριμμένη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- φρυγανιά τριμμένη
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε πάρα πολύ καλά. Το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. (3-4 λεπτά) και έπειτα το αφήνουμε σε τρυπητό να κρυώσει και να βγάλει τα υγρά του.
- Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι από τα δύο αυγά.
- Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το ανακατεύουμε με την ψίχα ψωμιού, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το ένα αυγό ολόκληρο και τους δύο κρόκους. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο..
- Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε σε κυλινδρικό σχήμα τις κροκέτεςΤηγανιτό έδεσμα. Αποτελούνται από μίγματα με αλεσμένα κρέατα ή μόνο με τυριά, λαχανικά. Φτιάχνονται σε διάφορα σχήματα και τηγανίζονται παναρισμένα.. Χτυπάμε τα ασπράδια με 1 κουταλιά νερό και πανάρουμε τις κροκέτες. Τις βουτάμε πρώτα στην φρυγανιά, έπειτα στα χτυπημένα ασπράδια και μετά ξανά στη φρυγανιά.
- ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ολόγυρα. Σερβίρουμε προαιρετικά με ντιπ δυόσμου.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4621
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο