Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D.
Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Αυγόπιτα με βρασμένα αυγά
Υλικά συνταγής
για το φύλλο
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 100γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο φρέσκο λιωμένο για επάλειψη
- 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
για τη γέμιση
- 8-10 αυγά βρασμένα
- ½ κιλό φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. ή άλλο αλμυρό τυρί
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 500ml γάλα φρέσκο
- 1 φλιτζ. σιμιγδάλι
- 250γρ. μαργαρίνη
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 8 - 10 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη: ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα αλευριού κοσκινισμένη. Προσθέτουμε το αλάτι και την ζάχαρη και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο να γίνει μια ζύμη μαλακή.
- Ετοιμάζουμε την γέμιση: σε μεγάλο μπολ ή λεκάνη βάζουμε τα αυγά μαζι με τα μυρωδικά, τα τυριά και το πιπέρι. Φτιάχνουμε μια κρέμα σε μικρό κατσαρολάκι: βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά. Προσθέτουμε την κρέμα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC. Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε 2 φύλλα.
- Αλείφουμε ένα μέτριο ταψάκι με λίγη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή βούτυρο και βάζουμε το ένα φύλλο. Απλώνουμε την γέμιση στο ταψί και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Σφραγίζουμε τις πλευρές της πίτας ενώνοντας τα δύο φύλλα. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο ή μαργαρίνη και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το φύλλο.
Αυτό το ήξερες
Για να μην σπάσουν τα αυγά κατά το βράσιμο τα αφήνουμε εκτός ψυγείου, ώστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Επίσης, πολλές νοικοκυρές υποστηρίζουν πως τα αυγά δεν σπάνε με τίποτα, αν τα βάλουμε στην...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Ιδανική συνταγή για τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7937
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο