Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό, που μπορεί κανείς να βρει σε διάφορες παραλλαγές σε διάφορες χώρες των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Mέσης Ανατολής. Δεν είναι γνωστό...
Δροσερός χαλβάς με ζελέ
Υλικά συνταγής
- ½ ποτήρι ηλιέλαιο
- ½ ποτήρι βούτυρο λιωμένο
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι
- 1 κουτί ζελέ φρούτων φράουλα ή ανανά
- 1 φλιτζ. φρούτα της αρεσκείας μας κομμένα σε μικρά κομμάτια
Για το σιρόπι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 λεμόνι (η φλούδα του)
- 1 ξύλο κανέλας
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8-10 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα το σιρόπι μας. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει το μείγμα να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο και στο βούτυρο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πάρει μελί χρώμα το σιμιγδάλι αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι λίγο λίγο ανακατεύοντας διαρκώς.
- Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία ψήνουμε τον χαλβά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Μεταφέρουμε σε ταψί ή φόρμα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε στο τέλος τα φρούτα. Αφήνουμε λίγο το ζελέ στο ψυγείο και μόλις αρχίσει να πήζει το απλώνουμε πάνω από τον χαλβά.
- Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το ζελέ. Σερβίρουμε το γλυκό μας κρύο.
Αυτό το ήξερες
Μέσα στο χαλβά ή σαν διακόσμηση μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, κυρίως αμύγδαλα και σταφίδες. Μπορούμε επίσης να αρωματίσουμε με μπαχαρικά όπως βανίλια, γαρύφαλλα, κανέλα, κάρδαμο ή κρόκο....
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11572
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο