Το κρέας του ελαφιού είναι αρκετά υγιεινό με λίγο λίπος αλλά δεν ενδείκνυται για όσους έχουν υψηλή χοληστερίνη. Το κυνήγι του ελαφιού απαγορεύεται στην Ελλάδα όμως μπορούμε να προμηθευτούμε το κρέας...
Ελάφι με λαχανικά στη κατσαρόλα
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά σπάλα ελαφιού
- 3 κρεμμύδια
- 3 καρότα
- 400γρ. μανιτάρια λευκά
- 10γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
- 100γρ. ελαιόλαδο
- 100γρ. βούτυρο ανάλατο
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μαρινάρουμε το κρέας από βραδύς με το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τη δάφνη και το κρασί.
- Την επόμενη μέρα σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι από τη μαρινάδα, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τη δάφνη και το κρέας. Μόλις ροδίσει το κρέας προσθέτουμε το ζουμί από τη μαρινάδα και 2 ποτήρια νερό.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες. Μουλιάζουμε σε 3 κουταλιές της σούπας νερό τα πορτσίνι. Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα πορτσίνι μαζί με το νερό που τα μαλακώσαμε, αλάτι και πιπέρι.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-7 λεπτά. Σερβίρουμε το ελάφι με πουρέ πατάτας.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11324
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο