Ελάφι με λαχανικά στη κατσαρόλα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 1.8 (9 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά σπάλα ελαφιού
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 καρότα
  • 400γρ. μανιτάρια λευκά
  • 10γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
  • 100γρ. ελαιόλαδο
  • 100γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Μαρινάρουμε το κρέας από βραδύς με το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τη δάφνη και το κρασί.
  2. Την επόμενη μέρα σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι από τη μαρινάδα, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τη δάφνη και το κρέας. Μόλις ροδίσει το κρέας προσθέτουμε το ζουμί από τη μαρινάδα και 2 ποτήρια νερό.
  3. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες. Μουλιάζουμε σε 3 κουταλιές της σούπας νερό τα πορτσίνι. Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα πορτσίνι μαζί με το νερό που τα μαλακώσαμε, αλάτι και πιπέρι.
  4. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-7 λεπτά. Σερβίρουμε το ελάφι με πουρέ πατάτας.

Αυτό το ήξερες

Το κρέας του ελαφιού είναι αρκετά υγιεινό με λίγο λίπος αλλά δεν ενδείκνυται για όσους έχουν υψηλή χοληστερίνη. Το κυνήγι του ελαφιού απαγορεύεται στην Ελλάδα όμως μπορούμε να προμηθευτούμε το κρέας...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 11324 Εμφανίσεις σήμερα: 2