Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Χοιρινό με ανάμεικτα λαχανικά
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
- 5 μεγάλα μανιτάρια λευκά κομμένα στα τέσσερα
- 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- 1-2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές. Μόλις ροδοκοκκινίσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Ξαναβάζουμε το κρέας στη κατσαρόλα και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί ,αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό, τον πελτέ (αφού τον διαλύσουμε σε λίγο ζωμό),αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το φαγητό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα καρότα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Σε περίπτωση που το κρέας έχει τραβήξει όλα τα υγρά, προσθέτουμε ζεστό νεράκι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 15240
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο