Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Εύκολα ταρτάκια με σπανάκι
Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο σφολιάτας
- βούτυρο για άλειμμα
- 4 φλιτζ. σπανάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζ. φέτα τριμμένη
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 12 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι μέχρι να μαραθούν ελαφρά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα προσθέτουμε τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή..
- Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει. Βουτυρώνουμε τις θήκες για μάφινς και κόβουμε τη σφολιάτα σε 12 τετράγωνα κομμάτια. Βάζουμε κάθε κομμάτι σφολιάτας σε μια θήκη και την πιέζουμε να πάρει το σχήμα της φόρμας. Φτιάχνουμε στο χείλος κάθε θήκης ένα στεφάνι με τη σφολιάτα που περισσεύει εξωτερικά.
- Μοιράζουμε τη γέμιση σε κάθε σφολιατάκι και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. απο πάνω με κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.. Αλείφουμε με λίγο γάλα τη σφολιάτα που περισσεύει εξωτερικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14714
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο