Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Εύκολη τάρτα με σπανάκι, σέσκουλα και φέτα
Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 350γρ. σπανάκι
- 350γρ. σέσκουλα
- 200γρ. κρέμα γάλακτος
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 ντομάτα κομμένη κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 150γρ. φέτα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά το σπανάκι και τα σέσκουλα, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει και τα έχουμε πλύνει καλά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την ντομάτα και τον άνηθο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμαΣε δυνατή φωτιά, δίνω χρώμα σε κάποιο τρόφιμο, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι. μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα..
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. το μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσειΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο.] η γέμισή μας. Προσθέτουμε τέλος και την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή..
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στο ταψί μας, κόβουμε το φύλλο που περισσεύει γύρω-γύρω και με ένα πιρούνι ανοίγουμε τρύπες στον πάτο του ταψιού.
- Αφού κρυώσει λίγο η γέμιση την αδειάζουμε στο ταψί μας και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα.
Αυτό το ήξερες
Τα σέσκουλα όπως όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα φύλλα τρώγονται κυρίως βρασμένα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5056
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο