Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Εύκολη κρεμμυδόπιτα
Υλικά συνταγής
- 800γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 5 αυγά
- 2½ φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο και τα ψιλοκόβουμε. Το πράσο μπορούμε να το διαλύσουμε σε μπλέντερ. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με αλάτι και τρίβουμε τα κρεμμύδια μεταξύ τους. Ανακατεύουμε σε μπολ τα κρεμμύδια, το πράσο, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα.
- Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο νερό. Το νερό το βάζουμε σιγά-σιγά και βάζουμε τόσο όσο να γίνει κουρκούτι σφιχτό.
- Αλείφουμε το ταψί με λάδι και στρώνουμε το μισό κουρκούτι. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια, το υπόλοιπο κουρκούτι και τέλος το λάδι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η πίτα μας, για περίπου 45 λεπτά. Αφού ψηθεί η πίτα μας κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Είναι σχετικά μαλακή σε υφή για αυτό σερβίρουμε με μαχαιροπίρουνο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9880
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο