Στη δίαιτα μην αποφεύγετε εντελώς το μοσχαρίσιο κρέας. Προτιμήστε όμως κομμάτια από φιλέτο, κόντρα φιλέτο, τρανς ή στρογγυλό που έχουν λιγότερα λιπαρά από άλλα μέρη, μικρότερα ή ίσα του 5%.
Φιλέτα μοσχαρίσια με σάλτσα από πράσινο πιπέρι
Υλικά συνταγής
- 800γρ. – 1 κιλό φιλετάκια
- 1 κ.σ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. βούτυρο
- αλεύρι για το πανάρισμαΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.τ.λ. από αυγό χτυπημένο και από τριμμένη φρυγανιά.
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αφαιρούμε την πέτσα και τα νεύρα από το φιλέτο. Το κόβουμε σε φέτες και αλατοπιπερώνουμε.
- Σπάμε τους κόκκους πιπέρι και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. τα φιλετάκια με αυτό.
- Τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα., τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρασί.
- Μετά από 3–4 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Όταν αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε τα φιλετάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστά.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3566
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο