Φιλετάκια κοτόπουλου με ελιές
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό φιλετάκια κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- 1 φλιτζ. ζωμός κότας
- ½ φλιτζ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
- ½ φλιτζ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μικρό κρεμμύδι πολτοποιημένο
- 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε βαθύ τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα φιλετάκια και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ελιές, πιπέρι και το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
- ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να μείνει το φαγητό με πηχτή σάλτσα και προσθέτουμε τη ρίγανη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 2020
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο