Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και σέσκουλα
Υλικά συνταγής
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 6 κ.σ. σόγια σως
- 500γρ. μανιτάρια λευκά (αγάρικα) κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι ξερό σε κύβους
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι σέσκουλα
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε φιλέτα. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το κοτόπουλο με τη μισή ποσότητα σόγια σως για όση ώρα καθαρίζουμε τα μανιτάρια και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
- Χρησιμοποιούμε βαθύ μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ρηχή.
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. και να ψηθεί. Βγάζουμε σε πιάτο και το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο να παραμείνει ζεστό.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την υπόλοιπη σόγια σως. Μόλις μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα. τα μανιτάρια (2 λεπτά περίπου αργότερα), προσθέτουμε τα σέσκουλα, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και δίνουμε μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το λεμόνι. Σερβίρουμε ζεστό αμέσως.
Αυτό το ήξερες
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Τα σέσκουλα όπως όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα φύλλα τρώγονται κυρίως βρασμένα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12200
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο