Ψωμί με παπαρουνόσπορο έτρωγαν από την αρχαιότητα οι Έλληνες. Σύμφωνα με την μυθολογία, "η παπαρούνα η ροιάς", γνωστή στην Κρήτη και ως κουτσουνάδα, σχετίζεται με θεά Δήμητρα, τη θεά της γονιμότητας...
Φοκάτσια με παπαρουνόσπορο
Υλικά συνταγής
για τη φοκάτσια
- 1200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40γρ. μαγιά νωπή
- 600ml νερό
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. αλάτι χονδρό
- 3 κ.σ. παπαρουνόσπορος
για την επάλειψη
- 1 ποτήρι νερό
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 ταψί
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ με μπράτσο, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλάτι και τον παπαρουνόσπορο.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα.
- Λαδώνουμε μια λαμαρίνα και απλώνουμε μέσα το ζυμάρι ώστε ναέχει πάχος ενός δάχτυλου, όπως η λαγάνα.
- Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει τόσο όσο να διπλασιαστεί το ζυμάρι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC.
- Ανακατεύουμε τα υλικά για την επάλειψη όλα μαζί και περιχύνουμε με αυτά τη φοκάτσια μας.
- ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με αλάτι και παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα η επιφάνεια.
Αυτό το ήξερες
Ο παπαρουνόσπορος είναι γνωστός από την αρχαιότητα για τις υπνωτικές και ναρκωτικές του ιδιότητες. Έχει ιδιότητες αναλγητικές, διαλυτικές, κατασταλτικές και καταπραϋντικές για το νευρικού και μυϊκό...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4702
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο