Το αχλάδι αποτελεί εξαιρετική επιλογή φρούτου για άτομα που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα και δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος λόγω των φυτικών ινών που περιέχει. Λόγω των φυτικών ινών...
Φρουτένια ρολάκια σφολιάτας
Υλικά συνταγής
- 800γρ. σφολιάτα βουτύρου
- 150γρ. βούτυρο
- 2 αχλάδια
- 2 μήλα
- 100γρ. σταφίδες ξανθές
- 100γρ. καστανή ζάχαρη
- ½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρίφαλο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- άχνη για το πασπάλισμα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 ρολάκια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα μήλα και αχλάδια. Τα κόβουμε σε ζάρια. Κρατάμε 2 κ.σ βούτυρο και το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρολάκι ή αντικολλητικό τηγάνι να λιώσει. Μόλις λιώσει προσθέτουμε τα αχλάδια και τα μήλα και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρουν ελαφρύ χρώμα τα φρούτα.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και έπειτα ανοίγουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας. Καλύπτουμε το μισό από κάθε ένα φύλλο, με τη μισή από τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τα ρολά. Τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν κόβουμε σε χοντρές φέτες και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με λίγη άχνη από πάνω. Σερβίρουμε ζεστό και κρύο.
Αυτό το ήξερες
Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδείς ουσίες, κάλιο και βιταμίνη C.
Οι φυτικές του ίνες συμβάλλουν στη συγκράτηση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης και στην καλή...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3717
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο