Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένη, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση.
Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Υλικά συνταγής
- ½ κιλό γαρίδες
- 1 ποτηράκι ούζο
- 3 ντομάτες ώριμες και περασμένες στο μούλτι
- 150γρ. φέτα
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το εντεράκι από το σώμα. Αλατίζουμε ελαφρώς.
- Ζεσταίνουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τις γαρίδες μέχρι να πάρουν κόκκινο χρώμα και από τις δυο πλευρές.
- Αποσύρουμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν γυαλίσουν σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα.
- Αφήνουμε να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. η σάλτσα για 6-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μελώσει. Προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Οι ντομάτες περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνη C, φιλικό οξύ, φλαβονοειδής ουσίες, βιταμινη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...
Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...
Για να αφαιρέσουμε τη φλούδα απο τις ντομάτες χαράσουμε ένα σταυρό απαλά (στο πίσω μερος όχι απο την πλευρά του κοτσανιού) και μπλανσάρουμε για 1-2 λεπτά σε κοχλάζον νερό. Έπειτα η φλούδα αφαιρείται...
Η πρώτη αναφορά όσον αφορά το τυρί και την φέτα είναι γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου. Συγκεκριμένα η ιστορία του κύκλωπα Πολύφημου μας περιγράφει ότι ήταν ο πρώτος που κατασκεύαζε φέτα και...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10068
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο