Τα φασόλια προσφέρουν στον οργανισμό μας πρωτεΐνες, άμυλο, φυτικές ίνες, βιταμίνες της ομάδας Β, μαγνήσιο και κάλιο.
Γίγαντες με μοσχάρι και σπανάκι
Υλικά συνταγής
- 500γρ. φασόλια γίγαντες
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (από κιλότο)
- 400γρ. σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζ. ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 6-8 κόκκοι πιπέρι
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μουσκεύουμε σε κρύο νερό από βραδύς τους γίγαντες. Την επόμενη μέρα τους στραγγίζουμε και τους βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. σε νερό μαζί το κρεμμύδι, τους κόκκους πιπεριού και το 1 φύλλο δάφνης. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Μπλανσάρουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το πράσο και το κρέας. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη δάφνη, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για περίπου 1 ώρα.
- Προσθέτουμε τους γίγαντες και συνεχίζουμε άλλα 20 λεπτά το μαγείρεμα.
- Βάζουμε το φαγητό σε πυρίμαχο ταψί προσθέτουμε το σπανάκι και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.. Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να λιώσει το κεφαλοτύρι και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Αυτό το ήξερες
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Μπορούμε να μοιράσουμε το φαγητό σε ατομικά γιουβετσάκια πριν το βάλουμε στο φούρνο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4991
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο