Αν είναι μεγαλα τα ψαρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.
Γλώσσες ψητές
Υλικά συνταγής
- 4 γλώσσες των 225γρ. – 250γρ.
- 1 φλιτζ. περίπου ελαιόλαδο για να λαδώσουμε τα ψάρια
- αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γλώσσες μας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
- Αλατίζουμε και λαδώνουμε το ψάρι.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι) τα ψάρια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
- Μόλις πάρουν λίγο χρώμα (περίπου 5-7 λεπτά), τα γυρίζουμε πλευρά.
- Ψήνουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
- Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο για όποιον επιθυμεί.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν το ψάρι είναι πολύ μεγάλο μπορούμε να το τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο το σώμα, αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά απ’ έξω, έτσι ώστε να κρατήσει περισσότερη υγρασία.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8782
Εμφανίσεις σήμερα: 5
Νέο σχόλιο