Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D.
Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών.
Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Γλώσσα με μαγιονέζα και αυγά
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό περίπου γλώσσες
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανός
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα
- 2 αυγά βρασμένα
- 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Ψήνουμε τη γλώσσα τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο και πασπαλισμένηΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με μαϊντανό.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού βλέπουμε αν «μαδάει» το ψάρι.
- Αν όχι, ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Κάνουμε τρίματα τη σάρκα του ψαριού.
- Φτιάχνουμε τη συνοδευτική σάλτσα: τρίβουμε τα αυγά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και τα αναμιγνύουμε με τη μαγιονέζα, το αγγουράκι τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. και αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε τη μαγιονέζα και περιμετρικά τα κομμάτια της γλώσσας.
Αυτό το ήξερες
1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα.
2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 2761
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο