Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Χοιρινό με δεντρολίβανο
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
- 4 κλαδάκια ή 2 κ.σ. αποξηραμένο δενδρολίβανο
- 2 καρότα κομμένα στα τέσσερα
- 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- 2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές. Αφού ροδοκοκκινίσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και βάζουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί. Προσθέτουμε αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρέας και προσθέτουμε το καρότο, την πατάτα, τη μουστάρδα, το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα , μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Σε περίπτωση που το κρέας έχει τραβήξει όλα τα υγρά, προσθέτουμε ζεστό νεράκι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7912
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο