Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Χοιρινός λαιμός με σόγια σως
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά χοιρινός λαιμός χωρίς κόκκαλο
για τη μαρινάδα
- 50ml σόγια σως
- 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα ντιζόν
- 2 κ.σ. μέλι
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8-10 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Aναμειγνύουμε σε μπλέντερ πολύ καλά τη σόγια σως, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 24 ώρες, στο ψυγείο.
- Δένουμε το κρέας με μαγειρική κλωστή σε όλο του το μήκος, ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα, τυλίγουμε καλά με λαδόκολλα και έπειτα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες στους 100°C.
- Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 140°C και ψήνουμε για άλλες δύο ώρες. Τέλος, αφαιρούμε το κρέας από τη λαδόκολλα και κρατάμε τους χυμούς σε μια κατσαρόλα. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 250°C και ψήνουμε το κρέας για μισή ώρα ακόμα.
- Παράλληλα σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. από το κρέας μέχρι να συμπυκνωθεί και να γίνει σχετικά παχύρρευστο, σαν γλάσοΛεπτή στρώση επικάλυψης γλυκισμάτων, μπισκότων. Μείγμα άχνης ζάχαρης και νερού. Με την προσθήκη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε και γλάσο σε διάφορα χρώματα.. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά, γλασάρουμε με το ζωμό και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14150
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο