Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Μπούτι χοιρινό με μέλι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. μέλι
- 4 κ.σ. μουστάρδα
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί.
- Σβήνουμε μ' ένα φλιτζάνι ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή νερό.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά (με κλειστό καπάκι).
- Προσθέτουμε το δεύτερο φλιτζάνι ζωμό ή ζεστό νερό και το γαρύφαλλο. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά (με κλειστό καπάκι).
- Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου, με ανοιχτό καπάκι μέχρι να δέσειΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το φαγητό συνοδεύει τέλεια πουρές πατάτας ή βραστές πατάτες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8941
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο