Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Μπούτι χοιρινό με μέλι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. μέλι
- 4 κ.σ. μουστάρδα
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί.
- Σβήνουμε μ' ένα φλιτζάνι ζωμό ή νερό.
- Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά (με κλειστό καπάκι).
- Προσθέτουμε το δεύτερο φλιτζάνι ζωμό ή ζεστό νερό και το γαρύφαλλο. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά (με κλειστό καπάκι).
- Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου, με ανοιχτό καπάκι μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το φαγητό συνοδεύει τέλεια πουρές πατάτας ή βραστές πατάτες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9154
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο