Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται.
Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...
Καλκάνι ογκραντέν
Υλικά συνταγής
- 1 καλκάνι (περίπου 1 κιλό)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- ¼ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. βούτυρο
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Σε τηγανάκι λιώνουμε το μισό βούτυρο, και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε να απορροφήσουν το βούτυρο για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το καλκάνι και το κρασί.
- Μεταφέρουμε σε ταψάκι το ψάρι.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος.
- Δίνουμε μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. και περιχύνουμε το ψάρι με τα λαχανικά και τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , μοσχοκάρυδο και το υπόλοιπο βούτυρο το διασκορπίζουμε σε κομματάκια σε όλο το ταψί.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
- Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.
Αυτό το ήξερες
Αν είναι μεγαλα τα ψαρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο για όποιον θέλει.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3092
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο