Καλτσόνε με φύλλο σφολιάτας και φέτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 στρόγγυλο φύλλο σφολιάτας
  • 150γρ. τυρί φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
  • 1 αυγό
  • πιπέρι
  • σουσάμι για το πασπάλισμαΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά.
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1-2 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί (το τσαλακώνουμε πρώτα και το βρέχουμε κάτω από τη βρύση για να μην καεί από την υψηλή θερμοκρασία) πάνω στο πλατύ ταψί του φούρνου.
  2. Τοποθετούμε τη μισή επιφάνεια του φύλλου πάνω στο ταψί και την υπόλοιπη την ακουμπάμε προσεκτικά εκτός ταψιού για να μπορέσουμε στη συνέχεια, να σκεπάσουμε τη βάση, ώστε να σχηματίσουμε ένα καλτσόνε.
  3. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Τα τοποθετούμε στο απλωμένο μισό της ζύμης στο ταψί. Προσέχουμε να μην τοποθετήσουμε υλικό στις άκρες για να μπορέσει να κολλήσει η ζύμη με το «καπάκι» της.
  4. Σκεπάζουμε τη βάση με το άλλο μισό της ζύμης και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσει η ζύμη και να κλείσει καλά.
  5. Ραντίζουμε με νερό την πάνω επιφάνεια του καλτσόνε και απλώνουμε σουσάμι να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο πάνω κάτω στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4346 Εμφανίσεις σήμερα: 0