Καλτσόνε πασπαλισμένο με σουσάμι
Υλικά συνταγής
- 1 στρόγγυλο φύλλο σφολιάτας
- 200γρ. φέτα
- ½ φλιτζ. γραβιέρα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1-2 κ.σ. σουσάμι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 τεμάχιο
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC. Βάζουμε στο ταψί του φούρνου λαδόκολα ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και τρίβουμε στο μισό μέρος του φύλλου την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και την γραβιέρα.
- Κλείνουμε το φύλλο και με την βοήθεια ενός πιρουνιού κάνουμε σχέδιο στο τελείωμα από το καλτσόνε μας. Ραντίζουμε από πάνω με λίγο νεράκι και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το σουσάμι.
- Ψήνουμε στον φούρνο χαμηλά μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το καλτσόνε μας για περίπου 25 λεπτά.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9058
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο