Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...
Κανταΐφι κλασσικό
Υλικά συνταγής
- 500γρ. κανταΐφι
- 300γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
- 100γρ. ψιλοκομμένο φυστίκια Αιγίνης για το πασπάλισμαΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. (προαιρετικά)
για τη γέμιση
- 300γρ. καρύδι χοντροκομμένο
- 1 κ. γ. κανέλα
- 1 πρέζα γαρίφαλο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
για το σιρόπι
- 600γρ. ζάχαρη
- 400γρ. νερό
- 50γρ. γλυκόζη
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 24 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα, τη ζάχαρη και το γαρίφαλο. Κόβουμε μισή χούφτα κανταΐφι, το ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας ώστε να ξεκολλήσουν οι ίνες μεταξύ τους και βάζουμε στο κέντρο λίγο από το καρύδι. Τυλίγουμε το κανταΐφι σε ρολό, διπλώνοντας παράλληλα τα πλαϊνά προς τα μέσα, για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση. Το μεταφέρουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο.
- Συνεχίζουμε φτιάχνοντας ρολά και βάζοντάς τα το ένα δίπλα στο άλλο, στο ταψί κολλητά.
- Όταν τελειώσει το κανταΐφι και έχει γεμίσει το ταψί περιχύνουμε τα ρολά με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 50-60 λεπτά. Αν χρειαστεί ψήνουμε παραπάνω, έως ότου ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Λίγο πριν βγάλουμε από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι όλα μαζί σε κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. μετράμε 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σιροπιάζουμε σιγά σιγά το κανταΐφι μας. Δεν είναι απαραίτητο να είναι το ένα ζεστό και το άλλο κρύο.
- ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τα φυστίκια Αιγίνης αν χρησιμοποιούμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8167
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο