Καπνιστή Πίτσα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή χυμός εμπορίου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη

για την πίτσα

  • 2 φλιτζ. μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες.
  • 10 φέτες ζαμπόν κομμένες ζυλιένΤρόπος κοπής. Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες.
  • 150γρ. καπνιστό τυρί σε «ζαράκια» ή τριμμένο
  • 2 φλιτζ. γκούντα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
cooklila
Ποσότητα: 1 πίτσα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
  2. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  3. Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
  4. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
  6. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα.
  7. Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα μας να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
  8. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  9. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200oC. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  10. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200oC.
  11. Έπειτα, προσθέτουμε πρώτα τη σάλτσα και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
  12. Ψήνουμε στους 180oC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο, αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μπορούμε να παραλείψουμε τα 2 φλιτζ. γκούντα ή να τα αντικαστήσουμε με 1 φλιτζ. μοτσαρέλα και 1 φλιτζ. γκούντα.
Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε ζύμη σπιτική, διαλέξτε την αγαπημένη σας πίτσα και χρησιμοποιήστε έτοιμη ζύμη εμπορίου.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3905 Εμφανίσεις σήμερα: 0