Το αποξηραμένο τσίλι είναι περισσότερο καυτερό από το φρέσκο. Επίσης, όσο πιο μικρό είναι ένα πιπεράκι τσίλι σε μέγεθος, τόσο πιο καυτερό είναι. Τo αποξηραμένο τσίλι πρέπει να αποθηκεύεται σε ξηρό...
Πίτσα Diavola
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 3-4 φλιτζ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 φλιτζ. γάλα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
για τη σάλτσα
- 1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή χυμό εμπορίου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- 1 κ.γ. μέλι
για την πίτσα
- 2 φλιτζ.μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες.
- 15-20 λεπτές φέτες πεπερόνι
- 1 τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή. κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 φλιτζ. γκούντα
- 1 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας ή κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή χυμός
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 1 πίτσα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Eτοιμάζουμε το ζυμάρι μας: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικάγια την ζύμη μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
- Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα.
- Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα μας να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και το μέλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200 βαθμούς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Έπειτα, προσθέτουμε τη σάλτσα και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψήνουμε στους 180oC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω.
Αυτό το ήξερες
Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Απαγορεύεται η κατανάλωση τσίλι αν έχετε ανοικτές πληγές στην περιοχή του φάρυγγα ή στο γαστροεντερικό πεδίο. Καίνε...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Μπορούμε να παραλείψουμε τα 2 φλιτζ. γκούντα ή να τα αντικαστήσουμε με 1 φλιτζ. μοτσαρέλα και 1 φλιτζ. γκούντα.
Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε ζύμη σπιτική διαλέξτε την αγαπημένη σας πίτσα και χρησιμοποιήστε έτοιμη ζύμη εμπορίου.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12964
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο