Καρότα με κρέμα γάλακτος
Υλικά συνταγής
- 8 καρότα
- 1 κ.σ. κοφτή βούτυρο
- ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 πρέζα ζάχαρη
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βάζουμε να βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. με κρύο νερό. Όταν μαλακώσουν (να τρυπιούνται με το πιρούνι, αλλά να μην διαλύονται) τα στραγγίζουμε.
- Τα κόβουμε σε 4 κομμάτια ή σε ροδέλες.
- Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε τα καρότα, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 2 λεπτά. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να δένειΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε σαν γαρνιτούρα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3128
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο