Η κολοκύθα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, στα οποία οφείλεται και το χρώμα της. Επίσης, περιέχει βιταμίνες A, C και μαγνησίο. Οι σπόροι της είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και λιπαρών οξέων...
Κολοκυθόσουπα
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό κολοκύθα
- 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 3½ κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 2 κ.γ. χονδρό αλάτι
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 2 καρότα σε φέτες
- 1 μεγάλη πατάτα σε φέτες
- ½ κ.σ. κύμινο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 λίτρο ζωμός κότας
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1½ κ.σ. βούτυρο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: δύσκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και την καθαρίζουμε από τα σπόρια. Την περιχύνουμε με το μισό λάδι, τις 2 κουταλιές ξύδι, το αλάτι και την ψήνουμε στο φούρνο για μια ώρα στους 200°C.
- Παράλληλα, βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα κρεμμύδια με πολύ λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τα καρότα, τη πατάτα και το κύμινο.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για μερικά λεπτά και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το υπόλοιπο ξύδι.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Βγάζουμε την κολοκύθα από τον φούρνο, την καθαρίζουμε από την φλούδα και την προσθέτουμε στην σούπα.
- ΣιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για δέκα λεπτά ακόμη. Περνάμε τα λαχανικά από μπλέντερ, τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση..
- Λίγο πρίν την σερβίρουμε προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Αν είναι πολύ πήχτη αραιώνουμε με λίγο ζωμό. Δίνουμε μια βράση και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο σκληρό τυρί.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7658
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο