Το σουσάμι είναι γνωστό πως είναι άκρως ευεργετικό και θρεπτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο. Περιέχει μικρή ποσότητα...
Κασεροπιτάκια με σουσάμι
Υλικά συνταγής
- 400γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
- 100γρ. μαργαρίνη κομμένη σε κυβάκια
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 150γρ. κασέρι τριμμένο
- 2 αυγά
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 4 κ.σ. σουσάμι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 30 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε τα ⅔ από το αλεύρι σε λεκάνη και προσθέτουμε το πιπέρι και την μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.. Τρίβουμε την μαργαρίνη με το αλεύρι σαν να θέλουμε να κάνουμε το αλεύρι να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ένα αυγό, το κασέρι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και παράλληλα συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή αλλά μην κολλάει.
- Πλάθουμε σε μακρόστενα μπαστούνια τη ζύμη και κόβουμε σε μέγεθος περίπου 6-8 εκατοστών.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί και επάνω απλώνουμε τα κασεροπιτάκια. Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε τα πιτάκια. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσουν για περίπου 15- 20 λεπτά.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4871
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο