Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...
Κέικ κανέλας
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο (500 γρ.) φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1½ φλιτζ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 3 κ.σ. μπράντυ
- 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 1 κέικ
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκαΧτυπημένα ασπράδια αυγού μαζί με ζάχαρη..
- Χτυπάμε με μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
- Προσθέτουμε τους κρόκους έναν–έναν, έπειτα την κανέλα και το μπράντυ.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά–σιγά τη φαρίνα εναλλάξ με το γάλα.
- Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα και προσθέτουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6688
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο