Το βουβαλίσιο κρέας είναι το καλύτερο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Νάπολης. Το κρέας από βούβαλο είναι πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, ενώ η περιεκτικότητα του σε λίπη και...
Κεμπάπ βουβαλίσιο στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 8 κεμπάπ από βουβαλίσιο κρέας (έτοιμα εμπορίου) ή 500γρ. κιμάς βουβαλίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
διαδικασία για τον κιμά
- Αν έχουμε βρεί βουβαλίσιο κιμά ή έχουμε φτιάξει από κομμάτι βουβαλίσιου κρέατος σε σπιτική κουζινομηχανή που έχει εξαρτήματα για κοπή κιμά ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.
- Αναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Πλάθουμε κεμπάπ γύρω από ξύλινα καλαμάκια.
- Λαδώνουμε την σχάρα του γκριλ και ακουμπάμε επάνω τα κεμπάπ. Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 200οC για περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
- Αν θέλουμε να τα συνοδεύσουμε με πατάτες λεμονοριγανάτες βάζουμε τα κεμπάπ πάνω από τις πατάτες τα τελευταία 15 λεπτά που τις ψήνουμε.
διαδικασία για τα έτοιμα κεμπάπ
- Αν χρησιμοποιούμε έτοιμα κεμπάπ λαδώνουμε τη σχάρα του γκριλ, ακουμπάμε τα κεμπάπ και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 200οC για περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
- Αν θέλουμε να τα συνοδεύσουμε με πατάτες λεμονοριγανάτες, βάζουμε τα κεμπάπ πάνω από τις πατάτες τα τελευταία 15 λεπτά που τις ψήνουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13816
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο