Βουβαλίσιο κρέας: το καλύτερο κρέας, σύμφωνα με έρευνα.
Το βουβαλίσιο κρέας είναι το καλύτερο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Νάπολης. Το κρέας από βούβαλο είναι πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, ενώ η περιεκτικότητα του σε λίπη και χοληστερόλη είναι πολύ μικρότερη από το κρέας στρουθοκαμήλου και από το κρέας του κοτόπουλου. Και για όσους μετράνε τις θερμίδες στις μερίδες τους, 100γρ. βουβαλίσιου κρέατος δίνουν στον οργανισμό 130 θερμίδες, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα κοτόπουλου 140-165 θερμίδες και βοδινού 260-300 θερμίδες. Στην Ελλάδα, οι βούβαλοι εκτρέφονται κυρίως στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης, στο νομό Σερρών και ξεπερνούν σε αριθμό τους 2500. Κρέας και αλλαντικά βούβαλου μπορείτε να βρείτε κυρίως σε καταστήματα delicatessen.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Βουβαλίσιο σπεντζοφάι
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Λουκάνικα, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Ομελέτα με βουβαλίσιο σαλάμι
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Αυγά, Ομελέτες
Λαδένια με φρέσκια μοτσαρέλα και βουβαλίσιο σαλάμι
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Πίτες και Ζύμες, Ζύμες, Πίτες
Βουβάλι στη γάστρα με ντομάτα και μανιτάρια
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Κεμπάπ βουβαλίσιο στο φούρνο
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Κιμά, Μοσχάρι και βουβάλι
Λουκάνικα βουβαλίσια σβησμένα με χυμό λεμονιού
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βουβαλίσιες μπριζόλες με μανιτάρια και γιαούρτι
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι
Βουβαλίσια μπριζόλα με φρεσκοτριμμένη ρίγανη
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι