Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Μπεκρή μεζέ χοιρινό
Υλικά συνταγής
- 600γρ. σπάλα χοιρινή, κομμένη σε μπουκιές
- 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 250γρ. τοματάκια κονκασέ ή 2 τομάτες κομμένες κονκασέ
- 400ml. λευκό κρασί
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ¾ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
- πιπέρι
- αλάτι
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα μπολ, βάζουμε το χοιρινό και προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.
- Σε βαθύ τηγάνι ή πλασωτέ κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρέας στο μισό ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το μισό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα λαχανικά.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 8 με 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, τα τοματάκια κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο., τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 24017
Εμφανίσεις σήμερα: 9
Νέο σχόλιο