Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου:
Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας.
Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό.
Αφού...
Κότα στο λαχανόκηπο
Υλικά συνταγής
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
- 2 καρότα κομμένα ρε ροδέλες
- 2 ντομάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ .σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 φλιτζ. και 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2 ποτήρια ζωμό ή νερό
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
- Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, το μέλι και τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα.
- Σε κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τις πιπεριές και τις ντομάτες μόλις αρχίσει να παίρνει απαλό χρώμα το κοτόπουλο. Αφήνουμε να σοταριστούν και τα λαχανικά για περίπου 10 λεπτά.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα), τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, περίπου 30 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3279
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο