Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Κοτόπουλο με φασολάκια
Υλικά συνταγής
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 1 κιλό φασολάκια
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 4 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 ποτήρι ζωμό ή νερό
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. το κοτόπουλο με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό, τον πελτέ, τη ντομάτα αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια, λίγο ζεστό ζωμό (εφόσον χρειάζεται) και βράζουμε για 20-30 λεπτά.
- Πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Τα πράσινα φασολάκια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες. Συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2), βιταμίνες C, Κ, Α, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο,...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν τα φασολάκια είναι κατεψυγμένα, ξεπλύνετε με άφθονο νερό για να φύγει η υγρασία που έχουν απορροφήσει από την κατάψυξη.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 37460
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο