Κοτόπουλο με εστραγκόν και μούστο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. εστραγκόν αποξηραμένο
  • 1 ποτήρι κρασιού μούστος ή γλυκό λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το εστραγκόν στο τηγάνι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μούστο. Αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  3. Σερβίρουμε ζεστό το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.

Αυτό το ήξερες

Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Το εστραγκόν ήταν κατά τον μεσαίωνα το γιατρικό για τα δαγκώματα από  δηλητηριώση ζώα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5571 Εμφανίσεις σήμερα: 0