Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Κοτόπουλο με εστραγκόν και μούστο
Υλικά συνταγής
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. εστραγκόν αποξηραμένο
- 1 ποτήρι κρασιού μούστος ή γλυκό λευκό κρασί
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε το εστραγκόν στο τηγάνι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μούστο. Αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Σερβίρουμε ζεστό το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.
Αυτό το ήξερες
Το εστραγκόν ήταν κατά τον μεσαίωνα το γιατρικό για τα δαγκώματα από δηλητηριώση ζώα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5571
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο