Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Κοτόπουλο με εστραγκόν και μούστο
Υλικά συνταγής
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. εστραγκόν αποξηραμένο
- 1 ποτήρι κρασιού μούστος ή γλυκό λευκό κρασί
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε το εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία .Εχει γλυκιά κ καυτερή γεύση .Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες στο τηγάνι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μούστο. Αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ και να δέσειΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. ελαφρώς η σάλτσα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Σερβίρουμε ζεστό το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.
Αυτό το ήξερες
Το εστραγκόν ήταν κατά τον μεσαίωνα το γιατρικό για τα δαγκώματα από δηλητηριώση ζώα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5426
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο