Το στήθος του κοτόπουλου είναι μια ωφέλιμη τροφή που είναι χαμηλή σε λίπος και ταυτόχρονα πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.
Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και μπέικον
Υλικά συνταγής
- 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
- 5 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 4 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα οι μπουκιές του κοτόπουλου.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ρουφήξει το φαγητό τα υγρά και να μείνει με την σάλτσα του.
- Σερβίρουμε σαν ορεκτικό σε ένα τραπέζι ή με ρύζι μπασμάτι αν το σερβίρουμε σαν κυρίως.
Αυτό το ήξερες
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14766
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο