Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Κοτόπουλο φιλέτο στη σχάρα
Υλικά συνταγής
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 1 λεμόνι για την σχάρα
- λάδι για την σχάρα
για την μαρινάδα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. κρασί λευκό
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη ή 1 κλαδάκι φρέσκια
- 1 λεμόνι (το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και ο χυμός του)
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. τα φιλέτα κοτόπουλου στην μαρινάδα για 3 με 4 ώρες τουλάχιστον.
- Αφού ανάψουν τα κάρβουνα (αν χρησιμοποιούμε ψησταριά με κάρβουνα) πολύ καλά, τα αραιώνουμε για να φτιάξουμε την θράκα. Αλείφουμε με λεμόνι ή κρεμμύδι την σχάρα και έπειτα με λάδι. Την αφήνουμε να κάψει καλά και έπειτα βάζουμε τα φιλέτα. Η φωτιά θα πρέπει να είναι μέτρια.
- Αφαιρούμε τα κρεμμύδια από την μαρινάδα και στα πρώτα 2 λεπτά του ψησίματος το κοτόπουλο το αλείφουμε με την μαρινάδα.
- Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά από την μια πλευρά και 6 από την άλλη. Αν τα φιλέτα είναι μεγάλα ίσως χρειαστούμε μερικά λεπτά παραπάνω. Δεν χρησιμοποιούμε πηρούνι για γυρίσουμε το κοτόπουλο γιατί χάνει τους χυμούς του και στεγνώνει αν το τρυπήσουμε.
- Το κοτόπουλο δεν πρέπει να είναι ροζ στο κέντρο όταν θα το κόψουμε. Για αυτό το λόγο είναι καλύτερο να ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τα ανήγει για ψήσιμο στην σχάρα.
- Σερβίρουμε ζεστά με χυμό λεμονιού προαιρετικά.
Αυτό το ήξερες
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου:
Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας.
Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό.
Αφού...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 38484
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο