Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση:
Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου.
Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...
Κοτόπουλο φούρνου με σκορδάκι
Υλικά συνταγής
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο (1.5 κιλό περίπου)
Για τη μαρινάδα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το κοτόπουλο από το προηγούμενο βράδυ ή για κάποιες ώρες στο ψυγείο (δεν χρησιμοποιούμε μεταλλικό σκεύος).
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ταψάκι και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
- Βάζουμε το ταψάκι μας στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία τους 190 βαθμούς.
- Ψήνουμε για 1 με 1 1/2 ώρα. Ενδιάμεσα αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο λάδι ή λιωμένο βούτυρο.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Η συγκεκριμένη μαρινάδα ταιριάζει και στην περίπτωση που θέλουμε να ψήσουμε το κοτόπουλο στα κάρβουνα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3426
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο