Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση:
Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου.
Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...
Κοτόπουλο με κανθαρέλες, πορτσίνι και κρέμα γάλακτος
Υλικά συνταγής
- 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
- 15γρ. αποξηραμένες κανθαρέλες
- 15γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνιΜανιτάρια με έντονο άρωμα. Προέρχονται από την Ιταλία και κυκλοφορούν στην Ελλάδα κυρίως αποξηραμένα.
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος (250ml εμπορίου)
- ⅓ φλιτζ. παρμεζάνα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 ½ φλιτζ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μουσκεύουμε σε καυτό νερό τα μανιτάρια για 30 λεπτά, χωρίς να πετάξουμε το νερό καθώς θα το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
- Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το νερό που κρατήσαμε και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση) .
- Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουνΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. όλα τα υλικά μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν).
- Σερβίρουμε με την παρμεζάνα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4536
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο